Aku-C folyékony C-vitamin Immunerősítő ital Gyerekeknek

A C-vitamin, vagy más néven aszkorbinsav a szervezet alapvitaminja, a legkeresettebb és legismertebb vitamin is egyben.

Az aszkorbinsav nélkülözhetetlen létfontosságú élettani folyamatokhoz, így az általános egészséghez, a sebgyógyuláshoz, a kötő- és csontszövetek egészségéhez és számos anyagcsere folyamathoz.

Önmagában véve a C-vitamin erős antioxidáns hatású – olyannyira, hogy az 5 legerősebb természetes antioxidáns egyike – , a szabad gyökök szabályozásában, az oxidatív stressz csökkentésében játszik kulcsfontosságú szerepet.

A C-vitamin hiányában skorbut alakulhat ki, mely betegség korábban évszázadokig szedte áldozatait a nagyvilágban, mígnem rájöttek, hogy a gyümölcsökben található egy olyan összetevő, mely képes ellensúlyozni a skorbut tüneteit.

Tudta-e? – Az aszkorbinsav elnevezés tulajdonképpen annyit tesz, hogy ’skorbut ellenes sav’.

Az aszkorbinsav pótlása

Mivel a C-vitamint a szervezet nem tudja szintetizálni, pótlását táplálkozással kell biztosítanunk.

Legjobb természetes forrásai a friss és nyers gyümölcsök, azon belül is a citrusfélék. Ugyanakkor sok C-vitamin található zöldségfélékben is, mint pl.: a paprikában, a salátában vagy a kelbimbóban.akuC

Mindez persze nem azt jelenti, hogy pusztán gyümölcsökből, zöldségekből szükséges összeállítanunk étrendünket, ugyanis a tudomány fejlődésének köszönhetően a C-vitamin napi szükséglete természetes étrend-kiegészítők fogyasztásával is biztosítható.

A minimális napi szükséglet:

 • 6 hónapos korig – 35 mg,
 • 7-12hónapos korig – 40mg,
 • 10 éves korig – 45mg,
 • 11 éves kor felett – 60mg.

A fenti minimálisnak is nevezhető napi adagok bevitelével biztosítható, hogy a fáradékonyság és gyengeség érzése, az ingerlékenység és rossz közérzet, vagy éppen az étvágytalanság elkerüljön bennünket.

Itt kell megjegyeznünk azt is, hogy bár a C-vitamin alapvitamin, és bár egy nagyobb dózisban sem fejt ki toxikus mellékhatásokat, mértéktelen és eltúlzott bevitele mégsem ajánlott. Általánosan elmondható, hogy az 1000 mg/nap adagolási aránynál húzhatjuk meg a határvonalat.

Érdekesség: A C-vitamin kutatói, felfedezői mint Szent-györgyi Albert, vagy Linus Pauling a nagy dózisú C-vitamin bevitele mellett érvelt. Mindkét világhírű tudós azt vallotta, hogy betegségek megelőzése és tüneti kezelése (mondjuk influenzaszerű panaszok esetén) pusztán megnövelt aszkorbinsav adagokkal is kivitelezhető.

Miért fontos C-vitamint adnunk a gyermekeinknek?

A C-vitamin hallatán helyesen asszociálunk az egészségre. A vitamin egyik legértékesebb és legjellemzőbb tulajdonsága éppen abban rejlik, hogy képes erősíteni immunrendszerünket, ellenállóbbá tenni ezáltal a szervezetet az idegen kórokozókkal szemben.

A gyermekek fejlődésben lévő immunrendszerének nagy segítség a bevitt aszkorbinsav!

Tudományosan igazolható, hogy a C-vitamin:

 • enyhe antibiotikus hatású,
 • antibakteriális hatása érvényesül azáltal is, hogy a fehérvérsejtek munkáját fokozza,
 • segíthet megelőzni a nátha és influenza kialakulását (ehhez viszont az kell, hogy ne a betegség első jeleinél kezdjük el adagolni…)
 • erősíti a sejtfalat,
 • hatására a baktériumok sejtmembránjai áteresztőbbé válnak, megkönnyítve az antitestek bejutását, semlegesítő munkáját,
 • az immunoglobulin G és M antitestek számát növeli – állapították meg immunológiai szakértők,
 • számos más értékes tápanyaggal együttműködik: Így a B- és E-vitaminnal, a vérképzésben nélkülözhetetlen vassal, vagy a szervezet alapvető építőelemével a kalciummal – utóbbi kettő jobb felszívódását segíti,
 • a szervezet hírvivőinek, a mielőbbi immunválasz továbbításáért is felelős citokinek előállítását fokozza.

Gyermekeinket sem szükséges teletömni gyümölcsökkel és zöldségekkel, C-vitamin étrend-kiegészítőket is adhatunk számukra. A készítmények adagolását gyermekorvosok is szokták javasolni. Az AkuC étrend-kiegészítő eredményesen alkalmazható természetes immunerősítő ital!

Miért válasszuk az Aku-C folyékony immunerősítő italt?

Elsősorban a C-vitamin immunerősítő nélkülözhetetlensége miatt! Továbbá:

 • segíti a gyógyulás és regenerálódás folyamatát,
 • antioxidáns hatású,
 • segíti a szövetek (inak, erek, porcok) regenerálódását és növekedését.
 • közérzetjavító hatású.

Az Aku-C folyékony immunerősítő ital adagolása:

>> Ajánlott napi adag: 15 ml (1/2 mérőpohár) naponta, ez nagyjából 500mg C-vitamin bevitelével egyenlő.

>> Folyamatos, mindennapi használatra alkalmas.

>> A kellemes aromájú ital segít megelőzni a szervezetben C-vitamin hiányának kialakulását.