Sambucol Fekete Bodza Immunerősítő szirup Gyermekeknek

Az egész Európa szerte elterjedt fekete bodzát már évszázadokkal ezelőtt is használták és fogyasztották immunerősítőként. Őseink különösen hatékonynak találták köhögés, megfázás, és láz (izzasztó hatásaira elsők között figyeltek fel) ellen.

Elsősorban virágát használták fel A bodzavirágból készült szörpök hazánkban is méltán közkedvelt italok mind a mai napig.

Ugyanakkor a bodza különlegessége egyben abban is rejlik, hogy bogyós termése is kiváló – ugyan nem nyersen fogyasztva – az egészség megőrzésére!

Természetes vírusölő szer

A múlt század vége felé, a tudomány előrelépésének köszönhetően igazolták hatékonyságát vírusokkal szemben.

Kutatások szerint a bodza az influenza természetes megelőzésében és kezelésében is segíthet – Egyes, talán a laikusoknak kissé túlzónak is tűnő becslések szerint majd 50%-kal lerövidísambucoltheti a gyógyulás idejét influenzaszerű fertőzések esetén.

A Maryland Egyetem kutatói hívták fel a figyelmet arra, hogy az antivirális hatások mellé a bodza és kivonatai gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Tudta-e? Orvostudományi feltételezések szerint a bodza tartalmazhat egy olyan vírusspecifikus anyagot, mely bevonva a vírusokat, meggátolja, hogy az egészséges sejtek megfertőződhessenek.

Antivirális hatásai azáltal is érzékelhetőek, hogy a természetes bodzakivonatok, mint amilyen a szakszerűen elkészített Sambucol is segítik az immunrendszer működését ⇒ A szervezet saját védekező mechanizmusai úgymond egy pozitív töltetet kapnak a bodza hatására.

Mi van a bodzában, ami fontos a szervezet számára?

Alapvetően a bodza olyan fontos tápanyagok forrása, mint (…):

(…) a szervezetben a szabad gyököket szabályozni képes antioxidáns hatású flavonoid és antocián vegyületek.

(…) a természetes antibiotikus hatásairól, valamint érerősítő tulajdonságáról ismert vegyület, a rutin.

(….) a vérképzésben alapvető ásványi anyag, a vas.

(…) az A-, B- és C-vitamin.

Sambucol immunerősítő szirup gyermekeknek:

A Sambucol bodzakivonat hozzáadva cinket és C-vitamint is tartalmaz. Mindkét tápanyag további antioxidáns tulajdonságokkal vértezi fel az immunerősítő szirupot.

Külön említést érdemel a C-vitamin, mely a szervezet alapvető vitaminja, az egészséghez a közhiedelem szerint is nélkülözhetetlen.

A Sambucol gyermek formula kimondottan a gyermekek fejlődő immunrendszerének működését hivatott támogatni, segítséget nyújtva a kórokozókkal szembeni minél eredményesebb helytállásban:

  • A készítmény 1 éves kor alatt nem ajánlott,
  • 6 éves korig napi 1 teáskanál (5 ml),
  • 7 és 12 éves kor között 2 teáskanál fogyasztása javasolt.

Kimondottan előnyös a Sambucol bodzaital fogyasztása az őszi és téli, influenza-szezonokban, megelőzés céljából. Ez időszak alatt a fentebb leírt napi mennyiségek duplája is megengedett.

A Sambucol tudományos formula, az egyedi feldolgozási módnak köszönhető, hogy a bodza pozitív tulajdonságait, élén az immunerősítő hatásokkal maximálisan megőrzi.

Hasznos tudnivalók:

>> A felbontott üvegcsét száraz, 25°C-nál alacsonyabb hőmérsékletű helyen kell tárolni.

>> Javasoljuk, hogy amennyiben gyermekének valamilyen meglévő egészségügyi problémája van, elsőként kérje ki a gyermekorvos véleményét, a maximális biztonság érdekében.