Mannavita bio Goji bogyó Gyümölcslé Immunerősítő Gyerekeknek

A goji bogyó (’Lycium Barbarum’), vagy más néven farkasbogyó ősidők óta ismert és közkedvelt élelmiszer.

Őshazája a mai Kína északi részén található Ningxia Hui tartomány. Ezen tartomány lakói híresek arról, hogy az átlagosnál (a kínai átlaghoz képest egyes statisztikák szerint 16-szor) nagyobb arányban élik meg a 100 éves kort!  gojiberry

A Távol Keleten a goji mindennapi csemegeként is kedvelt: Szinte minden formában fogyasztják, így nyersen, szárítva, levesek, vagy éppen teafőzet formájában is.

Az évezredes tradíciókon alapuló kínai gyógyászatban igazi ‘szuperélelmiszerként’ írták le: A gyógyítók ugyanis hamar rájöttek, hogy többek között jót tesz a májnak, a bőrnek, az immunrendszernek, a veséknek, a látásnak.

A goji átfogó élettani hatásai mellé koncentrált tápanyagtartalom társul.

Kiemelendő fehérjetartalma, 19 aminosavja (köztük az élet működéséhez nélkülözhetetlen 8 esszenciális aminosav), 21 nyomeleme (megtalálható benne a természetben felettébb ritka germánium is), számos antioxidánsa (pl.: zeaxantin, béta-karotin melyek a látást is segítik), B- és E-vitamin tartalma. Na és persze külön említésre méltó, hogy goji igazi C-vitamin bomba!

Értékesebbnél értékesebb tápanyagai segítik a szervezet egészséges működését!

Hazánkban a goji elsősorban ital formájában ismert:

A Mannavita goji gyümölcsvelő nagyszerű erősítő, tisztító és tápláló ital. A teljes mértékben természetes bio goji direktlé a gyümölcs eredeti ízét és tápanyagtartalmát a kíméletes előállítási módnak (a hőkezelés mellőzésének is köszönhetően) maximálisan megőrzi.

  • A “szuper-ital” adalékanyagoktól, színezékektől és tartósítószerektől egyaránt mentes.
  • Fogyasztása minden korosztály számára ajánlott – Gyermekkorban mint multivitamin-bomba.
  • Átlagos napi adagja 30 ml önmagában vagy más gyümölcslevekkel együtt – A legjobb étkezést megelőzően bevenni.

Nagyszerű antioxidáns és immunerősítő hatású ital – Gyerekeknek is!

Egy kínai hagyomány szerint úgy tartják, hogy a goji összhangba hozza szervezet számos funkcióját, így növelve a betegségekkel szembeni ellenálló képességet, az erőnlétet és az energiaszintet.

Adaptogén hatásaira a Távol-Keleten természetesen már korábban felfigyeltek. Ezen tulajdonságának nagy hasznát vehetjük, ugyanis modern világunk egyik alapvetőnek tartott betegségét, a stresszt, az érzelmi összeomlást képesek lehetünk stimulálni gojival.

Mint ‘szuperélelmiszer‘, a legkisebb korosztálynak is ajánlott az egészség megőrzése, a vitalitás támogatása érdekében:

  • Antioxidánsai, nélkülözhetetlen tápanyagai támogatják az immunrendszer megfelelő működését.
  • Mint tápláló és energizáló gyümölcs a fizikai és szellemi fejlődést egyaránt segíti. Utóbbi hatásnak a gyermekek is hasznát vehetik a sportpályán.
  • A goji rostjai, ásványi anyagai jótékonyan befolyásolhatják a gyermek emésztési folyamatait is.
  • A goji segíthet a megfelelő immunválasz kiválasztásában, nem károsítja a bélflórát, hiszen segít különbséget tenni jó és rossz baktréiumok között.
  • Earl Mindell neves táplálkozási szakértő/gyógyszerész szerint a goji különleges LBP-poliszacharid komplex, egyértelműen jótékonyan hat a szervezet védelmi rendszerére.

Immunerősítő kúraként (1 hónapon át) gyermekeknek is adható, azonban célszerű ilyenkor a fentebb említett 30 ml/nap adagot a felére csökkenteni, a gyümölcslé fogyasztását pedig a reggeli étkezés idejére időzíteni.

A goji gyümölcslé kúraszerűen különösen ajánlott gyermekeknek az őszi-téli, tápanyag- és vitaminbevitel szempontjából szegényesebb időszakban

FONTOS TUDNIVALÓ! – A goji fogyasztásának általános mellékhatásai nem ismertek, azonban tudni kell, hogy káros kölcsönhatásba léphet vérhígító, véralvadásgátló gyógyszerekkel, valamint a gyermek a cukorbetegségre felírt gyógyszereivel.
Továbbá, meglévő, hosszú súlyosabb betegség esetén érdemes lehet konzultálnia gyermeke kezelőorvosával, mielőtt gojit fogyasztana.

A goji nem csak egészséges, de finom is!